1. Novosti iz civilnog društva
  2. Poziv za prijave evaluatora projektnih prijava Fonda za aktivno građanstvo

Poziv za prijave evaluatora projektnih prijava Fonda za aktivno građanstvo

Upravitelji Fonda za aktivno građanstvo u RH – Zaklada Slagalica, Osijek, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost, Zagreb, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Rijeka i CNVOS, Ljubljana, Slovenija, raspisuju Javni poziv za iskaz interesa vanjskih stručnjaka za pružanje podrške u procesu odabira (evaluacije).

Vanjski ocjenjivači sudjeluju u ocjenjivanju kvalitete pristiglih prijava, što čini dio postupka donošenja odluke o dodjeli financijske potpore za prijavljeni projekt. Program Fonda za aktivno građanstvo se temelji na zajedničkim vrijednostima poštivanja ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine zakona i poštivanja ljudskih prava, uključujući i prava pripadnika manjina. Od prijavljenih vanjskih ocjenjivača se očekuje poštivanje zajedničkih vrijednosti programa.

Vanjski ocjenjivači moraju biti/imati:

  • Iskustvo rada u ocjenjivanju projektnih prijava;
  • Iskustvo i znanje vezano uz jedno ili više tematskih prioritetnih područja;
  • Znanje i mogućnost korištenja vlastitog računala u radu
  • Relevantno poznavanje rada organizacija civilnoga društva i tematskog prioritetnog područja.
  • Suglasni sa poštivanjem temeljnih vrijednosti Programa, što potvrđuju potpisanom izjavom.

Sve pristigle prijave za vanjske ocjenjivače bit će procijenjene na temelju priloženog prijavnog obrasca te životopisa. Sve pristigle prijave činit će dio aktivne baze vanjskih ocjenjivača za cjelokupni Fond za aktivno građanstvo u razdoblju od svibnja 2020. do kolovoza 2023. godine.

Svi vanjski ocjenjivači proći će obuku upoznavanja sa natječajnom i ocjenjivačkom dokumentacijom, kriterijima i predviđenim metodama ocjenjivanja. 

Prijaviti se možete do 15. svibnja 2020. godine. Sve informacije o načinu prijave te obrasce za prijavu možete pronaći na službenoj web stranici Fonda za aktivno građanstvo: https://acfcroatia.hr/

Povratak na prethodnu stranicu