1. Novosti iz udruga
  2. Poziv na sastanak neformalne mreže koordinatora/ica volontera/ki i na radionicu

Poziv na sastanak neformalne mreže koordinatora/ica volontera/ki i na radionicu

Sastanak Neformalne mreže koordinatora/ica volontera/ki Istarske županije i radionica "Komunikacijske i socijalne vještine u kontekstu rada s volonterima/kama" održati će se 11. ožujka 2020.  godine u prostoru Volonterskog centra Istra, na adresi Flavijevska 8, Pula. Predviđeno trajanje sastanka Neformalne mreže koordinatora/ica volontera/ki je od 9:30 do 11:30 sati, a radionice "Komunikacijske i socijalne vještine u kontekstu rada s volonterima/kama od 12:00 do 15:00 sati.

Koordiniranje volontera je zahtjevna aktivnost koja se često obavlja uz redoviti posao, što može dovesti do zamora ili odustajanja. Upravo je zbog toga osnovana Neformalna mreža koordinatora/ica volontera/ki, 9.veljače 2019., u okviru projekta „PORIV – podrška razvoju infrastrukture volonterstva“, a s ciljem međusobnog pružanja podrške te razmjene izazova, iskustava i primjera dobrih praksi u provedbi volonterskih programa.

Sastanak i radionicu vodit će zaposlenice Volonterskog centra Istra: Aleksandra Lera, magistra socijalne politike i  Sanja Matijaš, magistra psihologije.

Možete se prijaviti na oba ili samo jedno događanje i možete prijaviti više osoba iz iste organizacije/ustanove, a prijave su moguće zaključno s 9. ožujkom 2020. Prijave su putem sljedeće poveznice.

Sastanak Neformalne mreže koordinatora/ica volontera/ki te jednokratna radionica "Komunikacijske i socijalne vještine u kontekstu rada s volonterima/kama" provode se u sklopu projekta "Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji", kojeg provodi Volonterski centar Istra, zajedno s partnerima: Grad Pula, Grad Buje, Srednja škola "Vladimir Gortan" Grad Pazin te Gimnazija i Strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin. Projekt se provodi u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020., a sufinancira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.