1. Novosti iz udruga
  2. Poziv na prezentaciju filma Ženski sud u Puli

Poziv na prezentaciju filma Ženski sud u Puli

Logo CGI Poreč

Udruga Centar za građanske incijative Poreč poziva sve zainteresirane na prezentaciju filma Ženski sud - feministički pristup pravdi i razgovor koji će se održati u Puli, u utorak, 11. 04. 2017. s početkom u 18 sati u dvorani Tone Peruško, Filozofskog fakulteta Pula, ul. I. M. Ronjgova 1.

Posebno ističu da će nakon filma govoriti svjedokinje Ženskog suda:
Milica Miladinović, Zagreb
Jovanka Carević, Zagreb
Ljubica Đukić Anđelković, Novigrad
Marica Šeatović, Novska
Marija Kovačev, Novi Bečej

Ženski sud - feministički pristup pravdi, organiziran od feminističkih organizacija s području bivše Jugoslavije, je prvi ženski sud organiziran na području Evrope, a održan je 2015. godine u Sarajevu.

Pripreme za Ženski sud trajale su pet godina a uključivale su sastanke, radionice, rasprave organizatorica i aktivistica iz svih država nastalih raspadom SFRJ, te međunarodno priznatih stručnjakinja i teoretičarki. Održan je veliki broj radionica i sastanaka sa svjedokinjama, ženama koje su pretrpjele stradanja tokom ratova i tranzicije na područjima nastalim raspadom SFRJ. Centar za građanske inicijative Poreč je od početka sudjelovao u pripremama Ženskog suda.

Više pronađite u prilogu.