2. Poziv na predlaganje kandidata za članove Europskog gospodarskog i socijalnog odbora iz reda OCD-a

Sukladno Odluci o postupku imenovanja članova iz Republike Hrvatske u Europski gospodarsko-socijalni odbor (NN 028/2013), Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavljuje Poziv s rokom za prijavu do 19. svibnja, do 12 sati na predlaganje kandidata za tri člana Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (European Economic and Social Committee) iz reda organizacija civilnoga društva iz Republike Hrvatske.

U Europskom gospodarskom i socijalnom odboru (EGSO), savjetodavnom tijelu koje okuplja predstavnike organiziranog civilnog društva iz svih država članica Europske unije, Hrvatska ima 9 predstavnika, i to po 3 predstavnika udruga poslodavaca, 3 predstavnika sindikata i 3 predstavnika ostalih udruga odnosno organizacija civilnog društva koji zastupaju interese različitih društvenih skupina.

Kandidatura treba sadržavati:

-popunjeni obrazac za isticanje kandidature od strane organizacije civilnoga društva koja predlaže kandidata, koji je sastavni dio ovog poziva
-životopis kandidata (Europass format) na hrvatskom i engleskom jeziku

Valjanima će se smatrati kandidature poslane na adresu elektroničke pošte: info@udruge.vlada.hr zaključno s 19. svibnja 2020. do 12 sati. U predmetu elektroničke pošte navesti Kandidatura za EGSO.

Cjelokupan tekst poziva dostupan je ovdje.