2. Poziv na javno izlaganje prijedloga Programa zaštite okoliša Istarske županije 2019 - 2023

Istarska županija, Upravni odjel za održivi razvoj organizira javno izlaganje u okviru javnog savjetovanja u postupku izrade Programa zaštite okoliša Istarske županije za razdoblje od 2019. do 2023. godine koje će se održati u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine u velikoj dvorani HGK – Županijske komore Pula, Carrarina 5, 52100 Pula, s početkom u 12,00 sati.

Osim zainteresiranim jedinicama lokalne samouprave, građanima, institucijama, ustanovama s domenom djelovanja u održivom razvoju, svrha ovog javnog savjetovanja je i organizacijama te udrugama, odnosno cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti prikazati nacrt Programa kao dokumenta od općeg i javnog značaja kako bi ih o istome upoznali i pozvali na sudjelovanje u njegovom donošenju putem podnošenja mišljenja/prijedloga i/ili primjedbi na njegov sadržaj.

Izlaganju će biti nazočni predstavnici Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije kao naručitelji izrade Programa zaštite okoliša od strane Istarske županije, te predstavnici tvrtke OIKON d.o.o. iz Zagreba kao izrađivači Programa, a koji će široj i zainteresiranoj javnosti prezentirati Program i sve njegove integrirane elemente, odnosno sadržaj, svrhu i namjenu predmetnog dokumenta.Upravni odjel Istarske županije izradio je prijedlog Programa zaštite okoliša Istarske županije za razdoblje od 2019. do 2023. godine kao temeljni dokument održivog razvitka i zaštite okoliša regionalne razine. Program predstavlja cjeloviti, integralni programski dokument zaštite okoliša koji u smislu opsega, propisanih mjera i aktivnosti mora biti usuglašen s nacionalnim planskim dokumentima za predstojeće razdoblje, što ujedno predstavlja i nužnost u slučaju donošenja višegodišnjih dokumenata na regionalnoj razini.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću započelo je 20. svibnja i trajati će do 21. lipnja 2019. godine. Sve potrebne informacije, kao i sam Program te Izvješće o stanju okoliša od 2014. do 2018. godine možete pronaći na sljedećem linku: https://www.istra-istria.hr/index.php?id=5972.
U navedenom roku svi prijedlozi i primjedbe moraju biti dostavljeni na Obrascima za sudjelovanje u savjetovanju na e-mail: savjetovanje@istra-istria.hr.

Dolazak je potrebno potvrditi na e-mail: bruno.kostelic@istra-istria.hr najkasnije do 28.5.2019. godine.