2. POZIV - HRVATSKA VOLONTIRA 2020.

POZIV - HRVATSKA VOLONTIRA 2020.

Nacionalna manifestacija "Hrvatska volontira" ove godine se održava od 23. do 26. rujna 2020.

U tom će tjednu veliki broj organizacija osmisliti i provesti niz volonterskih akcija kojima se promiče i potiče volontiranje svih građana. Ove se godine manifestacijom osobito želi istaknuti kako volontiranje stvara priliku za povezivanje i poboljšavanje odnosa u zajednici općenito, pa i u obiteljima. Stoga je ovogodišnji slogan kampanje "Važna društvena mreža". Jer zajedno sigurno možemo učiniti više za svoje zajednice i podsjetiti (se) koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi građani.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva poziva sve organizatore volontiranja da (i) ove godine uključe što veći broj građana u volonterske aktivnosti "skrojene" po mjeri svojih zajednica. Svoje aktivnosti u tjednu "Hrvatska volontira" (osmišljene samo u tu svrhu ili vaše redovne volonterske aktivnosti!) prijavite do 18. rujna u zajedničku online bazu svih volonterskih aktivnosti kroz koju će one biti objedinjene i vidljive u cijeloj Hrvatskoj. Planirane volonterske aktivnosti prijavljuju se na https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/, te ih je moguće prijaviti od 31. kolovoza 2020.

U znak zahvale velikom broju volontera i organizatora volontiranja koji su se do sada uključivali u kampanju organizacijom i provedbom volonterskih akcija diljem Hrvatske, ove je godine Hrvatski centar za razvoj volonterstva osmislio i on-line kampanju na društvenim mrežama kojom žele staviti naglasak na važnost uključivanja u volontiranje i odati priznanje volonterima promovirajući primjere dobre prakse kroz volonterske priče.

U skladu s tim, pozivamo vas da potaknete svoje volontere da podijele svoja iskustva kroz kratak video u trajanju do minute koji će Volonterski centar Istra i HCRV promovirati na društvenim mrežama. Upute za izradu video materijala možete pogledati ovdje.

Video materijale možete poslati mailom na mreza@hcrv.hr najkasnije do petka, 4. rujna 2020.