1. Novosti iz civilnog društva
  2. Poziv EEA i norveškog fonda za regionalnu suradnju

Poziv EEA i norveškog fonda za regionalnu suradnju

Objavljen je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru EEA (European Economic Area) i norveškog fonda za regionalnu suradnju, koji podupire regionalne prekogranične i transnacionalne projektne inovativne inicijative koje promiču zajednička rješenja europskih izazova. Fond podupire suradnju u obliku razmjene znanja, razmjene dobre prakse i jačanja kapaciteta u 5 prioritetnih sektora EEA i Norveške za programsko razdoblje 2014.-2021.

Ukupna vrijednost poziva je 15 milijuna eura osiguranih kroz financiranje država donatora: Norveške, Islanda i Lihtenštajna, dok minimalna vrijednost prijavljenog projekta iznosi 1 milijun eura.

Prihvatljivi prijavitelji su općine/regije, organizacije osnovane od strane općina ili regija, udruge općina/regija, nevladine organizacije i civilno društvo, socijalna poduzeća, tvrtke, javne i privatne obrazovne i istraživačke organizacije, socijalni partneri i drugi. Prihvatljivi prijavitelji moraju se prijaviti kao konzorcij koji se sastoji od partnera iz najmanje tri zemlje.

Rok za prvi korak procesa prijave projekta je do dana 1. srpanja 2018. godine.

Povratak na prethodnu stranicu