2. Poziv EEA i norveškog fonda za regionalnu suradnju

Poziv EEA i norveškog fonda za regionalnu suradnju

Objavljen je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru EEA (European Economic Area) i norveškog fonda za regionalnu suradnju, koji podupire regionalne prekogranične i transnacionalne projektne inovativne inicijative koje promiču zajednička rješenja europskih izazova. Fond podupire suradnju u obliku razmjene znanja, razmjene dobre prakse i jačanja kapaciteta u 5 prioritetnih sektora EEA i Norveške za programsko razdoblje 2014.-2021.

Ukupna vrijednost poziva je 15 milijuna eura osiguranih kroz financiranje država donatora: Norveške, Islanda i Lihtenštajna, dok minimalna vrijednost prijavljenog projekta iznosi 1 milijun eura.

Prihvatljivi prijavitelji su općine/regije, organizacije osnovane od strane općina ili regija, udruge općina/regija, nevladine organizacije i civilno društvo, socijalna poduzeća, tvrtke, javne i privatne obrazovne i istraživačke organizacije, socijalni partneri i drugi. Prihvatljivi prijavitelji moraju se prijaviti kao konzorcij koji se sastoji od partnera iz najmanje tri zemlje.

Rok za prvi korak procesa prijave projekta je do dana 1. srpanja 2018. godine.