2. Potpisani ugovori o dodjeli financijskih potpora za male projekte i građanske akcije

Zaklada je u srijedu, 16. prosinca u prostorima Istarske razvojne agencije (IDA) u Puli održala javno potpisivanje ugovora s ovogodišnjim korisnicima financijskih potpora za Zakladine natječaje „Mali projekti u zajednici“ i građanske akcije: „Naš doprinos zajednici“. Ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava iznosi 294.763,00 kn, a sveukupno su sklopljeni ugovori s dvadeset i sedam organizacija. Natječaj za građanske akcije “Naš doprinos zajednici” Zaklada provodi na temelju Sporazuma o partnerstvu u provedbi proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u RH potpisanog s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. U cilju mu je potaknuti rješavanje konkretnih problema u lokalnoj zajednici, povećanje građanskog aktivizma i volonterstva, te umrežavanje privatnog, javnog i civilnog sektora. Maksimalni iznos potpore po akciji bio je 13.000,00 a ukupno je dodijeljeno 183.993,00 kn. Osim za Istarsku, ovaj natječaj Zaklada provodi i na području Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije, te je moguće financirati po tri projekta u svakoj županiji. Natječaj za male projekte „Mali projekti za bolje sutra“ raspisuje se iz sredstava osiguranih u Fondu gradova i općina za 2015. godinu. Cilj natječaja je potaknuti građane na uključivanje u rješavanje problema koje su prepoznali u svojoj lokalnoj zajednici, i to tako da osmisle projekte koji doprinose razvoju i poboljšavaju kvalitete življenja vlastite zajednice. Maksimalni iznos potpore po projektu je 10.000,00 kn, a ukupno odobreni iznos za sve projekte po završetku natječaja iznosi 110.770,00 kuna. Ukupno je odobreno dvanaest projekata koje će provesti udruge, ustanove i mjesni odbori na području petnaest istarskih gradova i općina.