1. Novosti iz udruga
  2. Porečani uključite se u male projekte u Vašem gradu!

Porečani uključite se u male projekte u Vašem gradu!

Društvo "Naša djeca" Poreč početkom godine započeo je radionicama za grupicu naprednih lego robotičara. Polaznici su imali mogućnost iskoristiti priliku te raditi na lego mindstorms setovima za konstruiranje robota i programiranje. Radionice u sklopu projekta "Lego robotika" nastavljaju se za vrijeme proljetnih praznika. Više o projektu možete pročitati ovdje.

Početkom tjedna Društvo "Naša djeca” Poreč i Gradska knjižnica Poreč kao projektni partneri te Mjesni odbor Fuškulin predstavili su svoj mali projekt „Hižicu punu priča”. Kako je naglašeno na predstavljanju, ideja koju su projektni partneri imali na umu prilikom pripreme projekta jest približiti programe DND-a i Knjižnice djeci koja žive u vanjskim, rubnim mjesnim odborima, ali i pokušati ostaviti u ovom Mjesnom odboru nešto što će djecu i ljude trajnije interesno povezivati. Prvo druženje zakazano je za 30. siječnja od 18 do 19.30 sati u prostorima MO-a, kada će prva tema biti kažuni. Ta će se druženja od siječnja do svibnja odvijati zadnjeg četvrtka u mjesecu, a uvijek će teme biti zavičajne. Zadnji, lipanjski susret bit će u subotu prijepodne. Više o projektu možete pročitati ovdje.

Podsjetimo, projekti "Lego robotika" i "Hižica puna priča" mali su projekti koji su financijsku podršku ostvarili na natječaju "Mali projekti za bolje sutra" financiran iz Fonda gradova i općina.