1. Novosti iz udruga
  2. Počinje provedba projekta “ZAPOSLI SE!”- prijave otvorene

Počinje provedba projekta “ZAPOSLI SE!”- prijave otvorene

Udruga INFORMO u suradnji s udrugama ISTARSKO-Ekomuzej iz Vodnjana, Labin Art Express XXI iz Labina, ZUM iz Pule i otvorenim učilištem Diopter iz Pule započinje s provedbom projekta ZAPOSLI SE! usmjerenog na obrazovanje i informiranje mladih, poglavito nezaposlenih, na području Istarske županije.

Seminari i edukacije u veljači i ožujku

Nizom besplatnih stručnih seminara i predavanja koji će se održati tijekom mjeseca veljače i ožujka u Puli, Vodnjanu i Labinu, mladima će se predstaviti mogućnosti samozapošljavanja. Kako bi uvidjeli da poduzetništvo ne mora biti bauk, te kako uz dobru ideju i razvoj vlastitih vještina mogu sami kreirati željene karijere i stvarati vlastite poslovne prilike, mladi će dobiti priliku razviti poduzetnički način razmišljanja te dobiti znanja o osnovnim koracima za pokretanje vlastitog poduzeća.

Dosadašnje iskustvo

Tijekom 2016. godine, udruga INFORMO je kroz program Erasmus za mlade poduzetnike dodijelila 60.000 kuna trojici mladih poduzetnika koji su svojim boravkom u inozemstvu, u trajanju od mjesec dana do šest mjeseci, učili od iskusnih poduzetnika te stekli potrebne vještne za vođenje manje tvrtke.

Također, kroz Europsku Volontersku Službu, u 2016. udruga je ugostila 19 stranih volontera koji su godinu dana boravili u Vodnjanu i aktivno doprinijeli razvoju projekata u korist lokalne zajednice.  Jednaku priliku imaju i mladi s ovih područja koji žele otputovati na slična iskustva u blilo koju zemlju Europske unije

Planovi za 2017.

Za 2017. godinu osigurano je dodatnih 150.000 kuna kojima će se financirati još najmanje sedmoro mladih poduzetnika. Ovaj je program financiranja otvoren i odraslima koji žele pokrenuti novu djelatnost, a za to im je potrebno usvojiti znanja o razradi kvalitetnih poslovnih planova kako bi mogli usavršiti isti kod iskusnih poduzetnika koji im otvaraju vrata svojih poduzeća gdje zajedno uče kroz rad. Kvalitetno razrađen poslovni plan može se kandidirati na razne druge programe i mjere financiranja iz EU fondova te ostalih izvora.

Kako se prijaviti za sudjelovanje

Uskoro će biti najavljen raspored seminara i predavanja zajedno s prijavama, no zainteresirani se već sada mogu predbilježiti za sudjelovanje u aktivnostima putem e-maila: maja.manzin@informo.hr.

Dodatne informacije o  samom projektu, mjestu i vremenu održavanja seminara i predavanja,  bit će dostupne na web stranicama i društvenim mrežama udruge INFORMO: