2. Partneri projekta SOS omogućili mladima predstavljanje prijedloga za izradu gradskog proračuna 2020.

U sklopu Projekta SOS, projektni su partneri omogućili brojnim mladima da u Komunalnoj palači predstave svoje prijedloge za izradu gradskog proračuna za 2020. godinu. Mladi su u proteklom periodu sastavili popis od ukupno 46 prijedloga i ideja koja su 29.10. predstavili gradonačelniku, njegovim zamjenicima te resornim pročelnicima i direktorima trgovačkih društava kao i predstavnicima Savjeta mladih Grada Pule.

Mladi su sastavili popis od 46 prijedloga, a među njima bilo je onih o potrebi uvođenja dodatnih linija javnog gradskog prijevoza u prigradskim naseljima, potom više manifestacija namijenjenih mladima, pojačan odvoz smeća, postavljanje javne rasvjete i uređenje pulske tržnice. Zanimljivih prijedloga nije nedostajao pa su tako učenici predložili program obilježavanja adventa u Areni, uvođenja semafora za slabovidne osobe, dodatno uređenje CGU Rojc, proširenje mjesta na kojima je besplatan gradski internet i niz drugih.

Na kraju predstavljanja, mladi su glasovanjem odabrali tri najbolja prijedloga. Najboljim je izabran onaj Larisse Boljun i Daria Filinića iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu koji su predložili program advent u Areni. Drugim je proglašen projekt uvođenja hranilica za životinje lutalice Mateje Kos i Lorene Čikor s Fakulteta ekonomije i turizma, a treći je prijedlog obnove Piramide kao mjesta okupljanja mladih koje su predložile Ana Marija Grgić i Laura Antunović iz Ekonomske škole.

Prikupljanje ideja za proračun od strane mladih aktivnost je Projekta SOS kojeg Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva provodi u suradnji s Udrugom mladih i Alumni FET Pula, Zakladom Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice te Gradom Pula koji je ujedno i nositelj. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se na području Istarske i Osječko-baranjske županije te okuplja 450 mladih u dobi od 15-29 godina.

Više na službenim stranicama Grada Pule: https://www.pula.hr/