2. Nagrada EGSO-a za razvoj civilnog društva za 2018.

Nagrada EGSO-a za razvoj civilnog društva za 2018.

Natječaj Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) za Nagradu za razvoj civilnog društva s temom "Identiteti, europske vrijednosti i kulturna baština u Europi" traje još svega do 7. rujna 2018. godine. Cilj je nagraditi inovativne inicijative koje su usmjerene na podizanje razine osviještenosti o višeslojnosti i bogatstvu europskih identiteta, iskorištavanje punog potencijala kulturnog bogatstva Europe, olakšavanje pristupa europskoj kulturnoj baštini i promicanje europskih vrijednosti.

Prijaviti se mogu sve organizacije civilnog društva službeno registrirane u Europskoj uniji koje djeluju na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj ili europskoj razini. Mogu se prijaviti i pojedinci. Odbor planira dodijeliti najviše pet nagrada. Prva je nagrada u vrijednosti od 14.000 eura. Ukupan iznos ostalih nagrada je 9.000 eura. Svečanost dodjele nagrada održat će se 13. prosinca 2018. tijekom plenarnog zasjedanja EGSO-a.

Detaljne informacije o nagradi, kao i pravilima natjecanja i prijavnica dostupni su na stranici EGSO-a na sljedećoj poveznici.