2. Otvoren Poziv: Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III

Dana 21. srpnja 2020. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni poziv na dodjelu bespovratnih sredstava UP.02.2.2.14 „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III“, ukupne vrijednosti 150.000.000,00 kuna. Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su: udruga, savez, zajednica, mreža, koordinacija ili drugi oblik udruživanja udruga.

Opći cilj Poziva je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz osiguravanje pružanja i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije, komunikacijskog posrednika i videćeg pratitelja. Nadalje, operacija pridonosi razvoju socijalnih usluga u zajednici, sprječava institucionalizaciju korisnika usluga te promiče pomirenje poslovnog i obiteljskog života omogućavajući osobama s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnih oštećenja, osobama s intelektualnim i mentalnim oštećenjima, te gluhim, gluhoslijepim i slijepim osobama što samostalniji život i veću uključenost u zajednicu.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga počinje teći od 4. kolovoza 2020. godine u 9:00 sati.

S tim u vezi, dana 30. srpnja 2020. s početkom u 10 sati, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održat će on-line informativnu radionicu u okviru ovog Poziva. Cilj  informativne radionice je pružiti informacije o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima Poziva, a usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja i njihovih partnera.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavni obrazac: http://tiny.cc/vo2ksz

Prijave se zaprimaju do srijede 29. srpnja 2020. do 12:00 sati.

Napominjemo da je broj sudionika na radionici ograničen te je uputno da na radionici sudjeluje po 1 do najviše 2 predstavnika koji će biti izravno uključeni u pripremu projekta. U slučaju velikog broja zaprimljenih prijava, zbog tehničkih ograničenja aplikacije, osigurat će se dodatni termin info - radionice koja će se također održati 30. srpnja 2020., s početkom u 13h. Svi sudionici koji pošalju prijavu bit će povratno obaviješteni o njenom statusu prilikom čega će dobiti i detaljne upute o prijavi i sudjelovanju na on-line radionici.