2. Otvoren natječaj za izgradnju vrtića i druge infrastrukture za razvoj ruralnog područja

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavili su natječaj za tip operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu". Gotovo polovica iznosa namijenjena je izgradnji, rekonstrukciji i opremanju dječjih vrtića, dok je ostatak raspoloživog novca osiguran za vatrogasne domove, sportske terene, javne prometne površine i sličnu infrastrukturu koja će ruralni prostor učinili poželjnim mjestom za život i rad. Prihvatljivi korisnici jesu i udruge koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti u skladu s ciljnim skupinama i klasifikacijom djelatnosti udruga, povezane s prihvatljivim ulaganjem.

Svi projekti provode se u naseljima do 5.000 stanovnika, a intenzitet javne potpore iznosi 80% do 100% ovisno o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Najniža vrijednost potpore iznosi 15.000 EUR, a najviša vrijednost potpore iznosi 1.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

Prijave se zaprimaju od 2. kolovoza do 14. rujna 2018. godine.

Više na: www.apprrr.hr