2. Javni natječaji za dodjelu donacija u 2018.godini

Javni natječaji za dodjelu donacija u 2018.godini

OTP banka raspisala je Javni natječaj za dodjelu donacija u 2018. godini koji je namijenjen udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a prijavljeni projekti moraju se odnositi na aktivnosti koje se provode u 2018. godini. Odobrena donacijska sredstva za pojedini prijavljeni projekt mogu iznositi najviše 30.000 kuna, a rok za prijavu je 19. ožujka 2018.

Osim OTP Banke, natječaj za dodjelu donacija raspisala je i UNIQA osiguranje, Hrvatska elektroprivreda d.d. te ACi d.d. Hrvatska elektroprivreda d.d. (HEP) raspisala je natječaj dana 1. ožujka 2018. godine namijenjen ustanovama, udrugama i drugim organizacijama civilnog društva u područjima: mladi, umjetnost i kulturna baština, okoliš, znanost i društvo te humanitarno djelovanje. Odobrena donacijska sredstva za pojedini prijavljeni projekt/program iznose najmanje 2.000,00 kuna te najviše 35.000,00 kuna, a rok za prijavu je 30. ožujka 2018.

Za natječaj raspisan od strane UNIQUA osiguranje vrednovat će se isključivo projekti koji realizacijom mogu doprinijeti poboljšanju uvjeta života i dobrobiti djece i mladih u zajednici. Minimalni iznos donacije je 5.000 kuna, a maksimalni 30.000 kuna. Rok za prijavu je 15. ožujka 2018.

ACI d.d. poziva neprofitne organizacije koje su programski usmjerene na rad u  prioritetnim područjima za 2018. godinu da se prijave na financijsku podršku projektima ili programima koji doprinose široj društvenoj zajednici u domeni prioritetnih područja definiranih natječajem. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 2.000,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 30.000,00 kuna. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa je 25. ožujka 2018. godine.

Natječaje je raspisala i Zračna luka Dubrovnik d.o.o. te Plin VTC d.o.o. Plin VTC d.o.o. osigurao je za 2018. financijska sredstva u svrhu dodjele financijske podrške organizacijama civilnog društva. Raspoloživi iznos za financiranje projekata po ovom natječaju je 100.000 kuna, a rok za prijave je 20. ožujka. Zračna luka Dubrovnik d.o.o osigurala je za 2018. financijska sredstva u iznosu od 950.000,00 kn. Rok za prijavu je 16. travnja 2018.

Hrvatska Lutrija d.o.o. također je raspisala Natječaj za dodjelu donacija u ukupnom iznosu od 450.000,00 kuna, a rok za prijavu je do dana 23. travnja 2018. godine.