2. Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje: "Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj". Cilj poziva je unaprijediti ekonomski i društveni razvoj na lokalnim razinama u Hrvatskoj kroz suradnju i partnerstvo hrvatskih i švicarskih institucija, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te organizacija civilnoga društva.

Za financiranje projekata u sklopu ovog natječaja osigurano je 12.300.000,00 kn. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom Projektu iznosi 400.000,00 kn, dok najviši iznos po pojedinom Projektu iznosi 1.500.000,00 kn.

Projekti se mogu financirati u iznosu od najviše 90% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, pri čemu su potencijalni prijavitelji i partneri dužni osigurati sufinanciranje preostalih 10% iz vlastitih sredstva, a najmanje 60% ukupne vrijednosti projekta potrebno je utrošiti u Republici Hrvatskoj.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 1. listopada 2018.

Ured za udruge organizira informativnu radionicu  za potencijalne prijavitelje koja će se održati u utorak, 10. srpnja 2018. godine u velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja u 13.00 sati u Zagrebu (Donje Svetice 38), dok će za sve zainteresirane prijavitelje biti omogućen online prijenos uživo.

Web adresa putem koje će se moći pristupiti prijenosu uživo je: https://www.youtube.com/user/Uredzaudruge/live