1. Novosti iz udruga
  2. Okrugli stol i radionica za koordinatore/ice volontera/ki

Okrugli stol i radionica za koordinatore/ice volontera/ki

Volonterski centar Istra i Udruga ZUM pozivaju sve zainteresirane koordinatore/ice volontera na dvije aktivnosti usmjerene razvoju i unaprjeđenju kvalitete volonterskih programa u organizaciji Udruge ZUM i Volonterskog centra Istra, koje će se održati 16.04.2019., u trajanju od 10:30 do 17:30 sati, u prostorijama Istarske razvojne agenciji u Puli, na adresi Mletačka ulica 12.

Okrugli stol na temu uspostave i provedbe školskih volonterskih programa, odnosno školskog volontiranja organizira Udruga ZUM kao završnu aktivnost projekta „VOLUNTEEN“, na kojem će se razgovarati o izazovima u radu sa školskim volonterima/kama, sustavu podrške za unaprjeđenje i razvoj školskih volonterskih programa te mogućnostima odgojno-obrazovnim ustanova sa organizatorima volontiranja: organizacijama civilnog društva i javnim ustanovama. Okrugli stol je namijenjen svim odgojno-obrazovnim ustanovama, stručnim suradnicima/cama i učenicima/cama zainteresiranima za razvoj i/ili unaprjeđenje školskih volonterskih programa te svim organizatorima volontiranja zainteresiranima za uključivanjem učenika/ca srednjih škola u volonterske aktivnosti.

Program izobrazbe „Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje“ provodit će se u organizaciji Volonterskog centra Istra, kao jedna od aktivnosti projekta „PORIV - Podrška razvoju infrastrukture volonterstva“. Izobrazba je namijenjena koordinatorima/cama volontera/ki koji djeluju u organizacijama civilnog društva te javnim ustanovama, a provodi se s ciljem upoznavanja sa konceptom kompetencija, ključnim dijelovima i svrhom Potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, odnosno osposobljavanja koordinatora volontera/ki za učinkovito i kvalitetno praćenje kompetencija volontera/ki.

10:15 - 10:30 – Medijska konferencija
10:30 - 12:00 – Okrugli stol
12:00 - 12:30 – Osvježenje i zakuska
12:30 -17:30 – Izobrazba Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje

Više informacija o svakoj aktivnosti dostupno je u priloženim Pozivima, dostupnima na web stranici www.vci.hr.
Zainteresirane sudionike molimo da se prijave putem Google obrasca, zaključno s 12. travnja 2019. za Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, odnosno 15. travnja 2019. za sudjelovanje na Okruglom stolu.
Sudjelovanje je za sudionike/ce bez naknade, odnosno pokriveno je troškovima projekata.
Obrazac za prijavu ➡️ https://forms.gle/X2EFZ3sB65mGNzkL9 ⬅️

Za dodatne informacije ili dodatno pojašnjenje molimo da se javite na sljedeće kontakt podatke:

✅ Vlasta Vujačić (Udruga ZUM): vlasta@udrugazum.org, 099/2529488

✅ Aleksandra Lera (Volonterski centar Istra): aleksandra@vci.hr, 097/6713214