2. Održane konzultacije s organizacijama civilnog društva na temu ITU Mehanizma Pula

U utorak 16. svibnja 2017. godine Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organizirala je Konzultacije i savjetovanje po pitanju mogućnosti financiranja projekata organizacija civilnog društva putem ITU mehanizma Urbanog područja Pula, s fokusom na Cilj 3. Strategije razvoja urbanog područja Pula – „Osnažiti uključivost urbanog područja“. Tom su prilikom okupljenima predstavljeni prioriteti i mjere u sklopu navedenog cilja te je otvoren prostor za raspravu.

Nakon rasprave predloženo je da Partnersko vijeće za urbano područje Pula okupi udruge po tematskim područjima i da se raspravi o realnim potrebama kako bi se udruge i organizacije sličnih interesa prilikom natječaja povezale u stvaranju zajedničkih projekata veće vrijednosti. Također, kako bi se što bolje i kvalitetnije mogle posložiti aktivnosti i projekti, vrlo su važne ključne informacije o uvjetima natječaja. Zaklada će uputiti prijedlog ključnim dionicima u radnoj grupi za ITU Mehanizam u Grad Pulu i između ostalog predložiti da se konzultacije rade i online, kako bi svi oni koji nisu mogli prisustvovati (i koji ne budu mogli prisustvovati) konzultacijama, svoje prijedloge mogli dati tim putem.

Ovim putem pozivamo sve one koji se nisu mogli uključiti, a zainteresirani su za daljnji rad po pitanju iskorištavanja sredstava ITU Mehanizma, da nam se jave na e-mail zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.