2. Zaklada na konferenciji ‘Doprinos razvoju tržišta rada Istarske županije putem EU projekata’

Jučer je u prostorijama HGK – Županijske komore Pula svoja vrata otvorilo Vijeće tržišta rada Istarske županije koje je organiziralo konferenciju pod nazivom: „Doprinos razvoju tržišta rada Istarske županije putem EU projekata“ u sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“ koji se ove godine održavaju u razdoblju od 9. do 19. svibnja 2019. godine. Svoje projekte predstavili su članovi vijeća tržišta rada Istarske županije koji svojom uspješnom provedbom daju doprinos razvoju lokalne zajednice u područjima koja su usmjerena na tržište rada. Predavanju su mogli prisustvovati svi zainteresirani građani koji su htjeli više saznati o provođenju besplatnih radionica, poticajima za samozapošljavanje, raznim edukacijama, tečajevima stranih jezika i sličnim aktivnostima koje se provode u sklopu projekata koji su bili prezentirani. Tim je povodom, upraviteljica Zaklade, Helga Može predstavila projekte D'Basket, SOS (socijaliziraj, osvijesti, samozaposli) i +Resilient te sve aktivnosti koje Zaklada provodi u sklopu ovih projekata, a odnose se na razvoj kompetencija i vještina.

Naime, Istarska županija putem Upravnog odijela za gospodarstvo te u svojstvu tehničkog tajništva Vijeća tržišta rada Istarske županije, provodi aktivnosti koje pridonose razvoju tržišta rada i jačanju ljudskih potencijala u Istarskoj županiji.

Vijeće tržišta rada Istarske županije okuplja dionike javnog, privatnog i civilnog sektora koji su ključni za izradu, provedbu i evaluaciju dokumenta i politika za razvoj ljudskih potencijala u Istarskoj županiji. Isto tako djeluje na razvoj sustava zapošljavanja, obrazovanja prekvalifikacija i osposobljavanja za potrebe tržišta rada na regionalnoj razini.