1. Novosti iz Zaklade
  2. Održan 5. Festival multikulturalnosti

Održan 5. Festival multikulturalnosti

Jubilarni 5. Festival multikulturalnosti otvoren je u četvrtak, 7. lipnja 2018. godine svečanim programom "Pjesmom i plesom kroz bogatu kulturnu baštinu nacionalnih manjina“, a trajao je do 9. lipnja 2018. godine. Festival se održao u Puli, u Titovom parku podno Arene, te su udruge, zajednice i kulturna društva nacionalnih manjina, na razini Istarske županije, prigodnim programom predstavile svoje kulturno stvaralaštvo, dio tradicije, svoje pjesme, običaje i kulturu svoga naroda. Na Festivalu se predstavio i EDIC Pula-Pola čija je svrha izgradnja novih modela međuinstitucionalne javne komunikacije po pitanju Europske unije, a u cilju pružanja učinkovite potpore građanima za razvoj boljih gospodarsko-društvenih uvjeta u Puli i na cijelom istarskom poluotoku.

Festival multikulturalnosti održava se u svrhu promocije istarskog kulturnog bogatstva i obogaćivanja turističke ponude u predsezoni s ciljem međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota, što je ujedno jedan od temelja Europske unije, te pruža mogućnost da se na jednome mjestu susretnu i predstave različite kulture te se njime slave ideali multikulturalnosti i tolerancije.

Tijekom godine diljem Europe organizirat će se niz inicijativa i događanja kako bi se građane približilo kulturnoj baštini te kako bi se s njom bolje upoznali. Cilj je Europske godine kulturne baštine 2018. potaknuti više ljudi na otkrivanje i istraživanje europske kulturne baštine te ojačati osjećaj pripadnosti zajedničkom europskom prostoru. Slogan Europske godine glasi: „Naša baština: spoj prošlosti i budućnosti”. Europska kulturna baština omogućuje nam da bolje razumijemo prošlost te da tako ujedno stvaramo čvrsto polazište za zajedničku budućnost.

EU Direct-Pula Pola je prilika koju je Grad Pula-Pola, u partnerstvu s Istarskom županijom, Istarskom razvojnom agencijom d.o.o. i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, iskoristio kandidirajući projekt prema predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj u cilju izgradnje novih modela međuinstitucionalne javne komunikacije po pitanju Europske unije, a u cilju pružanja učinkovite potpore građanima za razvoj boljih gospodarsko-društvenih uvjeta u Puli i na cijelom istarskom poluotoku.

Povratak na prethodnu stranicu