2. Održan 3. međunarodni sastanak projekta +Resilient u Rimu

Održan 3. međunarodni sastanak projekta +Resilient u Rimu

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva 15. i 16. listopada 2019. godine sudjelovala je na 3. međunarodnom partnerskom sastanku projekta +Reislient koji je održan u Rimu u prostorima Nacionalnog saveza talijanskih općina (ANCI). Sastanku su uz predstavnike Zaklade sudjelovali i predstavnici Istarske županije, Sveučilišta AIX-Marseilles, RCDI Razvojne i inovacijske mreža, REMTH – Regije Istočne Makedonije i Trakije, Gospodarske komore Trevisa i Belluna, Tehonloškog instituta Aragon, GFOSS – Grčkog saveza otvorenih tehnologija, UOC - Otvorenog učilišta Katalonije, PRIZMA – Fondacije za poboljšanje mogućnosti zapošljavanja, UCCIAL - Saveza gospodarskih komora i industrije Albanije, Regije Veneto te predstavnici Nacionalnog saveza talijanskih općina - ANCI.

Sastanak je održan s ciljem revidiranja do sada održanih aktivnosti te pripreme za nadolazeći novi ciklus aktivnosti, a bila je to izvrsna prilika i da nam ANCI predstavi primjer dobre prakse iz njihovog susjedstva - lokalni "Pub & Shop Vale la Pena" koji nudi "craft" piva i niz proizvoda proizvedenih od strane zatvorenika koji se na taj način pokušavaju resocijalizirati. Zaklada je u proteklom periodu provela nekoliko radionica o društvenim inovacijama te društvenom poduzetništvu i niz sastanka i fokus grupa, a sve s ciljem razvoja različitih ideja koje bi na području Istarske županije riješile uočene potrebe i/ili probleme. Ukoliko niste upoznati s pojmom društvenih inovacija i društvenog poduzetništva, uskoro nam slijede nove aktivnosti koje će biti izvrsna prilika kako biste o istima saznali više. Do tada možete pogledati nekoliko uspješnih primjera dobre prakse koje možete pronaći na sljedećem linku: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/

Projekt +Resilient  - Otvoreni Resursi Mediterana za društvene inovacije i društveno odgovorno poduzetništvo, financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.