2. Održana radionica za potencijalne prijavitelje na natječaje LAGURa Istarska batana

U četvrtak 22.3.2018. i petak 23.3.2018.g u prostoru Multimedijalnog centra 3MC u Medulinu održana je Radionica pisanja, prijave i provedbe projekata koju je LAGUR „Istarska batana“ organizirao za buduće prijavitelje na natječaje LAGUR-a.
Radionici je pristupilo 30 polaznika aktivnih na području LAGUR-a „Istarska batana“ koji objedinjuje područje gradova Rovinj i Vodnjan te općina Medulin, Ližnjan, Fažana, Bale, Svetvinčenat, Barban, Kanfanar i Marčana. Polaznici su redom bili predstavnici gospodarskih sektora ribarstva, turizma i ugostiteljstva, odgojno obrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva te javnog sektora. Dvodnevna je radionica bila u potpunosti besplatna za sve polaznike obzirom da je ista sufinancirana sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo kroz Lokalnu razvojnu strategiju u ribarstvu LAGUR-a „Istarska batana“. Polaznici radionice, ali i ostali budući prijavitelji na natječaje LAGUR-a „Istarska batana“ daljnje informacije o aktivnostima i budućim natječajima mogu pratiti na web stranici www.lagur-istarska-batana.hr.

Na radionici je dan pregled cjelokupnog procesa od razrade ideje do uobličavanja ideje u projekt, te osnove prijava na EU natječaje sa posebnim naglaskom na natječaje koje će LAGUR "Istarska batana" raspisati. Kroz nekoliko konkretnih projekata različiti dionici su imali priliku umrežiti se te su potaknuti na zajedničko stvaranje. Nadamo se da će neki od tih projekata zaživjeti u skoro vrijeme.