2. Održana posljednja u nizu ciklusa radionica u sklopu projekta +RESILIENT

Održana posljednja u nizu ciklusa radionica u sklopu projekta +RESILIENT

Radionica „Digitalne komunikacije za neprofitni sektor“ održala se u ponedjeljak u prostorijama Društvenog centra Rojc u Puli u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, u sklopu projekta +RESILIENT -  program Interreg Mediteran, kao posljednja u nizu unutar ciklusa od četiri edukacije provedene u proteklih mjesec dana.

Radionicu je moderirao poduzetnik i stručnjak za digitalne komunikacije Tomislav Pancirov, koji je kroz interaktivne metode podučio sudionike o tehnikama i digitalnim alatima koje mogu koristiti u svakodnevnom radu. Komunikacija sa korisnicima i širom zajednicom važna je zbog vidljivosti samih aktivnosti, projekata i udruga kako bi svi zainteresirani ili potencijalni korisnici čuli o tim aktivnostima, te kako bi se udruga i njeno djelovanje bolje pozicioniralo u društvu. Važno je odabrati adekvatan alat i metodu komunikacije, ovisno o tome kome je informacija namijenjena, naime danas zaista postoji cijeli niz digitalnih alata, aplikacija, društvenih alata, društvenih mreža koje možemo koristiti, stoga je važno konstantno se informirati i učiti o novostima u tom području.

Polaznici su tako dobili informacije o naprednim alatima za korištenje Facebooka u poslovne svrhe, Instragrama, Linkedina, Canve te Youtube-a, kao i savjetima kako povećati doseg svojih objava, povećati vidljivost i broj zainteresiranih korisnika. Za pojedinu društvenu mrežu valja osmisliti specifičan prilagođen sadržaj, u skladu sa specifičnostima pojedinog komunikacijskog kanala, zaključio je Pancirov.

Sudionici, od kojih su većina bili pripadnici organizacija civilnog društva, izrazili su zadovoljstvo naučenim alatima te istaknuli kako će im isti biti od velike pomoći u njihovom svakodnevnom radu.

Projekt +RESILIENT je projekt koji okuplja 4-helix partnerstva u 8 zemalja Mediterana kako bi kroz inovacije povećali konkurentnost društveno odgovornih malih i srednjih poduzeća i doprinijeli stvaranju novih radnih mjesta posebno u tvrtkama koje djeluju u društvenoj ekonomiji. Cilj mu je potaknuti proces promjene javnih politika na regionalnoj razini u područjima provedbe projekta što će rezultirati uključivanjem uspješnih elemenata u novu kohezijsku politiku (EU2020 +).

Projekt u Hrvatskoj provode zajedno Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva i Istarska županija.

Ono što želimo ovim projektom je umrežiti i povezati različite dionike kako bi se pronašlo načina da se društvenim inovacijama utječe na rješavanje problema u lokalnim zajednicama a koji se tiču pojedinih ciljnih skupina. Želimo odabrati nekoliko konkretnih problema na kojima će se kroz projekt raditi upravo osmišljavanjem društvenih inovacija.