2. Održan prvi sastanak partnera u sklopu projekta “Unexpressed talents”

Održan prvi sastanak partnera u sklopu projekta “Unexpressed talents”

Predstavnici Zaklade, Andrej Pevec i Maja Marić sudjelovali su početkom svibnja 2015. godine na partnerskom sastanku projekta „Unexpressed talents“ koji je održan u Lillu u Francuskoj. Projekt ima za cilj smanjenje socijalne isključenosti mladih (14-25 god.) kroz njihovo aktivno sudjelovanje u civilnom društvu i povećane osobne odgovornosti. Empirijska istraživanja ukazuju na to da je jedan od glavnih pokazatelja nelagode (što je rezultiralo čak i u višim stopama odustajanja od školovanja) povezan s niskom razinom socijalnog uključivanja i manjkom sudjelovanja u demokratskom životu, kao i opći nedostatak socijalnih vještina mladih.

U tom kontekstu na partnerskom sastanku su dogovorene prve aktivnosti koje će se provesti u sklopu projekta, a odnose se na istraživanje o socijalnoj isključenosti mladih u svim zemljama partnerima. Rezultati istraživanja koristit će se u definiranju pokazatelja koji ukazuju na opasnost od otuđenja mladih, a koji će kasnije biti prezentiran profesorima, mentorima i svim osobama koji rade s mladima kao koristan alat za prepoznavanje i sprječavanje takvih situacija. Ideje i aktivnosti te strategija daljnjeg rada definirani su kroz primjenu metode world cafféa. Drugog dana susreta održan je sastanak svih partnera na kojem su definirani detaljni rokovi i obveze partnera.

Nositelj projekta je udruga Tandem Plus iz Lilla (FR) dok partneri dolaze iz 7 zemalja: Hrvatska, Slovenija, Italija, Španjolska, Portugal, Belgija i Francuska. Projekt se provodi u razdoblju 01.04.2015. - 31.03.2017. godine, a financiran je kroz Program ERASMUS+, Strategic Partnership In Youth Sector.