2. Odabrane jedinice lokalne samouprave za provođenje programa Aktivni u zajednici

Odabrane jedinice lokalne samouprave za provođenje programa Aktivni u zajednici

U sklopu programa „Aktivni u zajednici“ odabrane su jedinice lokalne samouprave u kojima će se provoditi program. Naime, temelj provedenog javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u programu „Aktivni u zajednici“ odabrane su sljedeće jedinice lokalne smouprave:

ISTARSKA ŽUPANIJA

1. OPĆINA MARČANA
  2. GRAD LABIN
  3. GRAD PAZIN
  4. OPĆINA LANIŠĆE
  5. GRAD PULA

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

1. GRAD KARLOVAC
  2. GRAD OGULIN
  3. GRAD DUGA RESA

KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA

1. OPĆINA RADOBOJ
  2. GRAD ZABOK
  3. OPĆINA KUMROVEC

PRIMORSKO – GORANSKA ŽUPANIJA

1. GRAD DELNICE
  2. GRAD CRIKVENICA

SISAČKO - MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

1. OPĆINA JASENOVAC
  2. GRAD GLINA

Obzirom na pristigli manji broj prijava u Primorsko-goranskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, a temeljem uvida u stanje civilnog sektora na terenu, za te dvije županije će se naknadno odabrati još po jedna jedinica lokalne samouprave u kojima će se provoditi predmetni program.

S obzirom na važnost programa, te 5 pristiglih prijava iz Istarske županije, program će se provoditi u svih 5 jedinica lokalne samouprave.

Nakon odabira jedinica lokalne samouprave Zaklada će u istima organizirati predstavljanje predmetnog programa, edukaciju o društvenom kapitalu i filantropiji te društveno odgovornom poslovanju. Zajedno s dionicima u lokalnoj zajednici detektirat će se potreba te zajedničkim aktivnostima pristupiti će se njenom rješavanju.