2. Obustavljen Poziv “Pridruži se-Aktivni u mirovini” te produžena obustava za “Prostore sudjelovanja”

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva dana 18. lipnja 2019. godine, objavljuje obavijest o obustavi Poziva UP.04.2.1.09 „Pridruži se – Aktivni u mirovini – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“.

S obzirom kako zaprimljeni projektni prijedlozi iznosima dosežu 120% ukupno raspoloživih sredstava predmetnog Poziva, Ministarstvo je sukladno važećim Uputama za prijavitelje, Točka 5.5 Obustava, (ranije) zatvaranje i produženje roka za dostavu projektnih prijedloga, obustavilo Poziv do 30. srpnja 2019. godine. Obustava počinje 19. lipnja 2019. godine.

Svi projektni prijedlozi predani unutar razdoblja u kojem je ovaj Poziv obustavljen neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju ponovnog otvaranja Poziva.

Također, Ured za udruge, temeljem zahtjeva Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva primljenog 18. lipnja 2019., produljuje obustavu Poziva "Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice" do 22. srpnja 2019. godine.