2. Objavljeni rezultati Natječaja za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra”

Natječaj za male projekte u zajednici raspisuje se iz Fonda gradova i općina čiji su članovi: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Ližnjan, Medulin i Funtana. Natječaj je bio raspisan u razdoblju od 15. svibnja do 17. lipnja 2019. godine te su pravo prijave imale udruge sa sjedištem u tim gradovima i općinama. Na ovom natječaju financijsku potporu ostvarilo je 6 organizacija, a vrijednost financiranih projekata je 79.352,75 kuna. Za financiranje su odabrani slijedeći projekti:

• Projekt „Lego robotika“ , Društvo Naša djeca Poreč u iznosu od 15.000,00 kuna
• Projekt „Čarobni zvuci – integrativna zvučna pedagogija u razrednoj nastavi“ , udruga Lux vitae iz Vodnjana u iznosu od 14.354,00 kuna
• Projekt „Tradicionalna brodica moga kraja (prvi suvenir Općine Marčana) “ Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (LAGUR) Istarska batana iz Medulina u iznosu od 14.998,75 kuna
• Projekt „Uređenje i obnova stanice za sakupljanje mlijeka u naselju Ročko polje“, udruga Sveti Rok u iznosu od 7.600,00 kuna
• Projekt „Pazin izvan zidova“, Centar za mlade Alarm Pazin u iznosu od 13.900,00 kuna
• Projekt „Tradicijske radionice“, udruga Labin Art Express XXI u iznosu od 13.500,00 kuna

U sklopu financiranih malih projekata provodit će se niz različitih aktivnosti: općina Marčana će imati svoj prvi suvenir u obliku tradicionalne brodice guc koji će svojim izgledom i edukativnim aktivnostima valorizirati lokalnu pomorsku baštinu. Ideja je u Pazinu stvoriti prostor za mlade koji će uvijek biti dostupan za neformalna i informalna druženja mladih i građana. Projekt u Ročkom polju zahtjeva realizaciju dijela građevinskih radova te kasnije uređenje unutrašnjosti objekta kao i uređenje njenog okoliša. Lego robotika nastavak ranijeg projekta digitalnog opismenjavanja djece na zabavan način i uvođenja djece u STEM područje. U zvučno-pedagoškim jedinicama se djetetu uz pomoć zvučnih instrumenata, vježbi tišine, zvučnih putovanja, improvizacije, pokreta, likovnog izražavanja te zvučne masaže omogućava spoznati snagu zvuka u Vodnjanu. U Labinu će kroz neformalno obrazovanje i organizirano provođenje slobodnog vremena, mladi korisnici steći teoretska i praktična znanja o svim oblicima istarske tradicijske glazbe i plesa.

Sudjelovanje na aktivnostima projekata besplatno je za sve korisnike te Vas pozivamo da se uključite. Rezultate možete pronaći u nastavku, a sažetke odobrenih projekata ovdje.