2. Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

Ured za udruge objavljuje Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije". Cilj poziva je promicati doprinos organizacija civilnoga društva ekonomskoj i socijalnoj koheziji te održivom razvoju lokalne zajednice. Specifični ciljevi Poziva su: povećati ulogu organizacija civilnoga društva u razvoju kompetencija djece i mladih u području održivog razvoja, te osnažiti partnerstva organizacija civilnoga društva, škola i lokalne zajednice u podizanju svijesti o održivom razvoju.

Za financiranje projekata u sklopu ovog natječaja raspoloživ je iznos od 31.500.000,00 kuna, a projekti će biti sufinancirano u iznosu od najviše 90% ukupnih prihvatljivih troškova.

Najniža vrijednost potpore unutar 1. grupe aktivnosti, po pojedinom Projektu iznosi 140.000,00,00 kuna, odnosno 500.000,00 kuna unutar 2. grupe, dok najviša vrijednost potpore unutar 1. grupe, po pojedinom Projektu iznosi 500.000,00 kuna, odnosno 1.300.000,00 kuna unutar 2. grupe.

Prvi rok za podnošenje projektnih prijedloga je 10. rujna 2018. godine.