2. Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Pridruži se – Aktivni u mirovini”

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Pridruži se – Aktivni u mirovini” – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Poziv je objavljen u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a namijenjen je organizacijama civilnoga društva za njihovo jačanje u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika, odnosno jačanju kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima i inovativnih programa.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 100.000.000,00 kn, a udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, odnosno prijavitelji i partneri ne osiguravaju sufinanciranje projekata iz vlastitih sredstava. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000,00 kn, a najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 2.000.000,00 kn.

Poziv će biti otvoren do 31. prosinca 2019. godine ili do iscrpljenja raspoloživih financijskih sredstava. Prijavni obrazac A za predmetni Poziv bit će vidljiv na poveznici https://esif-wf.mrrfeu.hr/ od 14. lipnja 2019. godine te će od navedenog datuma biti moguće podnositi projektne prijedloge.

Za zainteresirane prijavitelje bit će organizirane informativne radionice, a informacije o točnom datumu i mjestu održavanja radionica bit će objavljene na središnjoj mrežnoj stranici ESI fondova www.strukturnifondovi.hr i ESF stranici www.esf.hr.