2. Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika-faza I”

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je dana 21. svibnja 2019. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.“ u okviru Prioritetne osi 2. „Socijalna uključenost“, Specifičnog cilja 9.v.1 Povećanje broja i održivosti društvenih poduzeća i njihovih zaposlenika, Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Ovim Pozivom ukupne vrijednosti 100.010.000,00 HRK financirat će se aktivnosti kojima je cilj rast postojećih društvenih poduzeća/društvenih poduzetnika u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti, s posebnim naglaskom na poticanje zapošljavanja. Osim već postojećih društvenih poduzeća/društvenih poduzetnika, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava namjerava podupirati razvoj društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj pružajući financijsku podršku razvoju poslovanja i jačanju kapaciteta i subjektima koji se odluče napraviti iskorak i kroz projekt započnu svoje poslovanje u skladu s društveno-poduzetničkim načelima.

Najniža vrijednost bespovratnih sredstava za Skupinu 1, odnosno postojeća društvena poduzeća/društvene poduzetnike iznosi 500.000,00 kn dok je najviša vrijednost 2.000.000,00 kn. Najniža vrijednost bespovratnih sredstava za Skupinu 2, odnosno postojeće pravne subjekte koji svoje poslovanje žele transferirati na društveno poduzetništvo ili novoosnovani pravni subjekti koji žele započeti poslovanje prema društveno poduzetničkim načelima iznosi 400.000,00 dok najviša vrijednost iznosi 1.200.000,00 kuna.

Rok za prijavu je do 31. prosinca 2019. godine.

Više o Pozivu potražite na: www.esf.hr