2. Objavljen Objedinjeni natječaj za udruge iz područja ovisnosti za 2019. godinu

Objavljen Objedinjeni natječaj za udruge iz područja ovisnosti za 2019. godinu

Ministarstvo zdravstva  i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavljuju Natječaj za prijavu programa udruga u području prevencije ovisnosti, suzbijanja zlouporabe droga i smanjenja šteta za dodjelu financijskih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu. Opći cilj Natječaja je suzbiti i spriječiti pojavu ovisnosti među djecom i mladima te rizično ponašanje djece i mladih vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti kao i unaprjeđenje provedbe programa resocijalizacije ovisnika.

Ukupno planirana vrijednost Natječaja je 10.600.000,00 kuna. Udruga može od nadležnih ministarstava zatražiti do 100% iznosa za financiranje programa.

Prioritetno područje PI. A - Programi prevencije ovisnosti o alkoholu, drogama, kockanju i novim tehnologijama

Najmanji iznos koji se može odobriti u kategoriji programa udruga je 80.000,00 kuna, a najviši 120.000,00 kuna po jednom programu.

Prioritetno područje PI. B - Programi prevencije ovisnosti koji su u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga (EDPQS)

Najmanji iznos koji se može odobriti u kategoriji programa udruga je 100.000,00 kuna, a najviši 200.000,00 kuna po jednom programu.

Prioritetno područje P II. - Programi Resocijalizacije ovisnika

Najmanji iznos koji se može odobriti u kategoriji programa udruga je 100.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna po jednom programu.

Prioritetno područje P III. - Programi smanjenja šteta

Najmanji iznos koji se može odobriti u kategoriji programa udruga je 100.000,00 kuna, a najviši 900.000,00 kuna po jednom programu.

Cjelokupnu natječajnu dokumentaciju možete pronaći na sljedećem linku: www.zdravlje.gov.hr