2. Objavljen ESF natječaj za podršku mladima

Objavljen ESF natječaj za podršku mladima

Dana 05. srpnja 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Podrška programima usmjerenim mladima“, koji se financira u sklopu Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Program dodjele bespovratnih sredstava pod kodnim brojem UP.02.1.1.04 bit će otvoren do 11. rujna 2017., a natječajnu dokumentaciju moguće je preuzeti na sljedećoj poveznici: http://www.esf.hr/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/podrska-programima-usmjerenim-mladima/

Opći cilj programa dodjele bespovratnh sredstava jest povećati socijalnu uključenost mladih, dok će specifične projektne aktivnosti biti moguće usmjeriti na kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, informiranje mladih i pružnje usluge savjetovanja o relevantnim temama,prevenciju nasilja među mladima,unaprijeđenje razvoja socijalnih vještina i kompetencija koje pridonose konkurentnosti na tržištu rada i socijalnom uključivanju mladih odnosno aktivno sudjelovanje mladih u društvu. Indikativna sredstva u okviru ovog Poziva iznose 12.000.000,00 HRK.