1. Novosti iz Zaklade
  2. Obilježen Dan Europe na Gradskoj tržnici u Puli

Obilježen Dan Europe na Gradskoj tržnici u Puli

Danas je Zaklada u sklopu Europe Direct Informacijskog centra (EDIC) Pula-Pola čiji je nositelj Grad Pula s partnerima Istarskom županijom, Istarskom razvojnom agencijomu u Gradskoj tržnici Pula obilježila Dan Europe. Već tradicionalno zajedničkim snagama i znanjem, partneri su kroz neformalno druženje približili građanima brojne teme vezane uz EU, odgovarali na njihove upite, te podijelili prigodne promotivne materijale i EU publikacije. Među brojnim posjetiteljima informacijskog punkta EDIC Pula-Pola, bili su studenti sa Sveučilišta Jurja Dobrile - Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" pod vodstvom prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić.

Osim toga, u organizaciji Grada Pule-Pola, Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. i Tržnice d.o.o. Pula svečano je otvorena i edukacijska kuhinja EU projekta KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, iz programa INTERREG Italija-Hrvatska (KEYQ+ GASTRO PUNKT) koja će predstavljati referentnu točku za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju.

Proslava europskih vrijednosti nastaviti će se u petak i subotu, 17. i 18. svibnja 2019. dvodnevnim festivalom EU projekta KeyQ+ na Gradskoj tržnici Pula uz održavanje inovativnih radionica, predstavljanje autohtonih proizvoda, cooking show koncepta temeljenih na povijesnim receptima te prigodni zabavni program.

Povratak na prethodnu stranicu