1. Novosti iz udruga
  2. Noćni marš u Rijeci

Noćni marš u Rijeci

Centar za građanske inicijative iz Poreča, Lezbijska organizacija Lori i Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter ove godine organiziraju prvi Noćni marš u Rijeci. Marš, organiziran povodom Međunarodnog dana žena, održati će se upravo 8. marta u Rijeci s početkom u 18 sati na Kontu.

Uz Noćni marš biti će organizirana i tribinu, radionicu i multimedijalnu instalaciju “Molim lijepo” na Korzu. Tribina “O nužnosti ratifikacije Istanbulske konvencije” održat će se u srijedu, 7. marta u 19 sati u Antikvarijatu Ex Libris u Rijeci. Na tribini sudjeluju dr. sc. Sanja Barić, dr. sc. Ivana Radačić i Daniel Antunović uz moderaturu dr. sc. Brigite Miloš. Tribina je organizirana u suradnji s Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Dok će u četvrtak, 8. marta od 14 do 18 sati kod Radio Rijeke bit postavljena i multimedijalna instalacija u javnom prostoru “Molim lijepo”. Ova instalacija kolektiva Ulična aristokracija se dokumentaristički bavi fragmentima promišljanja ženske svakodnevice, malih i velikih borbi, snova i birokracije.

Marš će pratiti i riječki Vokalno-instrumentalni neformalni sastav VINS koji će otpjevati talijansku pučku pjesmu 'La lega'. Noćni marševi se organiziraju u Zagrebu i Splitu.

Više