2. Objavljen poziv: Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj

Objavljen poziv: Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je objavilo Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada. Opći cilj Poziva je jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za postizanje učinkovitog dijaloga s javnom upravom, socijalnim partnerima i visokoobrazovnim institucijama u oblikovanju i provođenju reformi, te jačanje socijalnog dijaloga u kontekstu kreiranja boljih uvjeta rada s naglaskom na sezonske poslove.

Ukupna financijska sredstva Poziva iznose 76.000.000,00 kn, a intenzitet potpore po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova. Prihvatljivi Prijavitelji su

• Komponenta 1. : organizacije civilnog društva – udruge;
  • Komponenta 2: socijalni partneri –  sindikati, udruge sindikata više razine, udruge poslodavaca,  udruge poslodavaca više razine.

Za obje komponente Prijavitelja obvezno je projektno partnerstvo.

Najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava, za komponentu 1 može iznositi 2.000.000,00, a najviši 3.600.000,00 kuna, dok za komponentu 2 najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava može iznositi 700.000,00, a najviši 1.000.000,00 kuna.

Rok za prijavu je 15. kolovoza 2018. godine.