1. Novosti iz civilnog društva
  2. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo 2 nova natječaja

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo 2 nova natječaja

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo 2 nova natječaja:

Poziv za prijavu jednogodišnjih projekata volonterskih centara u 2019. godini

Cilj Natječaja je jednokratna financijska potpora aktivnostima iz područja socijalne skrbi za koje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku tijekom 2019. nije pokrilo već raspisanim natječajima. Ukupno planirana vrijednost Poziva je 3.600.000,00 kuna.

U skladu s ovim Natječajem, prijave za dodjelu jednokratne financijske podrške mogu biti za slijedeća prioritetna područja:

  • P1 Lokalni volonterski centri - najniži iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 50.000,00, dok je najveći 140.000,00 kuna.
  • P2 Regionalni volonterski centri i mrežne organizacije volonterskih centara na nacionalnoj razini - najniži iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 100.000,00, dok je najveći 250.000,00 kuna.

Rok za dostavu prijava je 10. srpnja 2019. godine.

...............................................................................................................................................................................................................................

Natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2019. godinu

Cilj Natječaja je jednokratna financijska potpora aktivnostima iz područja socijalne skrbi za koje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku tijekom 2019. nije pokrilo već raspisanim natječajima.

U skladu s ovim Natječajem, prijave za dodjelu jednokratne financijske podrške mogu biti za slijedeća prioritetna područja:

  • Unapređenje i razvoj socijalnih usluga u svrhu socijalne uključenosti socijalno osjetljivih skupina,
  • Organiziranje susreta, natjecanja, priredbi, drugih manifestacija i slično namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama.

Ukupno planirana vrijednost Natječaja je 5.000.000,00 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinoj prijavi je 20.000,00, dok je najveći iznos 80.000,00 kuna.

Odobreni iznos isplatit će se u jednom obroku (100%), sukladno raspoloživosti sredstava, što će biti definirano Ugovorom o dodjeli financijskih sredstava.

Rok za prijavu je 15. srpnja 2019. godine.

Povratak na prethodnu stranicu