2. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo Poziv “Zaželi – Program zapošljavanja žena”

Dana 30. lipnja 2017. godine Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je otvoreni (trajni) poziv na dostavu projektnih prijedloga “ Zaželi – Program zapošljavanja žena ”, koji se provodi u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ omogućit će pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke. Osnažit će i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitne organizacije. Obavezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb, a kao ostali partneri na ovome projektu mogu sudjelovati udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave pravne osobe vjerskih zajednica kao i ustanove.

Zahvaljujući ovome pozivu na području čitave Hrvatske planira se zaposliti gotovo 3.000 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 12.000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Projekti će se provoditi u teško dostupnim područjima (ruralna područja i otoci) te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava: 400.900.000,00 HRK

Natječajna dokumentacija dostupna je na službenim hrvatskim stranicama Europskog socijalnog fonda: http://www.esf.hr/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/poziv-na-dostavu-projektnih-prijedloga-zazeli-program-zaposljavanja-zena/