1. Novosti iz udruga
  2. Malim projektom do učinka muzikoterapije na mentalno zdravlje osoba starije životne dobi u Novigradu

U petak 26. lipnja 2020. u novigradskoj sportskoj dvorani održano je prvo predavanje u sklopu projekta ''Malo glazbe za bolje raspoloženje – Muzikoterapijske aktivnosti za stariju životnu dob'' u organizaciji udruge Zdravi Novigrad.

Radi se o aktivnosti u sklopu projekta prijavljenog na natječaj "Mali projekti za bolje sutra", koji se provodi uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

Predavanje pod nazivom ''Učinak muzikoterapije na mentalno zdravlje osoba starije životne dobi'' održala je Dajana Miloš, psihologinja i specijalistica muzikoterapije, a bilo je namijenjeno stručnim suradnicima koji rade s osobama starije životne dobi. Na predavanju se moglo čuti koje se to muzikoterapijske metode i tehnike primjenjuju u radu sa osobama starije životne dobi te koji su učinci primjene muzikoterapije na mentalno zdravlje i blagostanje osoba starije životne dobi koje su smještene u institucijama – domovima za starije osobe.

Više možete pogledati na FB stranici udruge.