1. Novosti iz udruga
  2. Kraj projekta “Otkrijmo ljepote prirode”

Kraj projekta “Otkrijmo ljepote prirode”

Krajem lipnja organizirano je pješačenje po stazi Malenica što je ujedno bio i završni dan projekta "Otkrijmo ljepote prirode". Radi se o stazi koja iz Grdosela vodi prema utvrdi Zelengrad te se nastavlja dalje prema Velikom Slapu (Butoniga). Staza duga 2.6km, uvedena u Registar planinarskih putova koja je vidljiva i na web stranicama Hrvatskog planinarskog saveza.

Kroz projekt „Otkrijmo ljepote prirode“ postavljene su klupice, stol, ljuljačka i dodatna oprema kako bi stazom, koja nije zahtjevna, mogli hodati i oni sa manje planinarskog iskustva te su tako otkrivene skrivene i turistički još neotkrivene ljepote nedaleko Pazina. Uz opremanje staze, ciljevi projekta bili su i promocija zdravih stilova života te s obzirom na nezahtjevnost staze i promoviranje obiteljskog planinarenja. Pazinski su planinari spojili ovu manifestaciju s 23. međunarodnim danom pješačenja.

Projekt Planinarskog društva Pazinka, financiran od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina preko natječaja „Mali projekti za bolje sutra“ od 18.09.2018.godine uz Zajednicu sportskih udruga Grada Pazina i Turističke zajednice Središnje Istre.

Više o samom projektu možete pogledati na web stranici Planinarskog društva "Pazinka".