1. Novosti iz udruga
  2. “Kilometri kulture: baština i kultura u svakom kutku Buzeštine” - izložba dječjih radova

U ponedjeljak, 26. studenoga, s početkom u 17.00 sati u Narodnom domu u Buzetu, održat će se završna izložba radova nastalih na kreativnim radionicama u sklopu projekta "Kilometri kulture: baština i kultura u svakom kutku Buzeštine".

Radi se o projektu Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" iz Buzeta, vrijedan oko petnaest tisuća kuna koji se financira sa sredstvima Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istre. U Europskoj godini kulturne baštine cilj je projekta upoznavanje stanovništva s lokalnom baštinom, a posebno nekim njezinim segmentima na području Grada Buzeta i širem području Buzeštine.
U sklopu projekta održana su dva predavanja o lokalnoj povijesnoj i prirodnoj baštini te 5 kreativnih radionica za djecu. Sudjelovalo je oko 40 djece iz Buzeta, Velog i Malog Mluna, Roča i Vrha. Projekt je realiziran u partnerstvu sa Katedrom Čakavskog sabora Roč te u suradnji sa mjesnim odborima Veli i Mali Mlun i Vrh.