1. Novosti iz udruga
 2. Javno je dobro - istarska podrška Pokretu otoka

Javno je dobro - istarska podrška Pokretu otoka

VIZUAL

Udruga Zelena Istra poziva Vas na događaj "JAVNO JE DOBRO"! Prenosimo njihov poziv u cijelosti:

Udruga Zelena Istra priduržila se "Pokretu otoka" koji je pokrenuo nacionalnu kampanju protiv štetnog Zakona o koncesijama koji je usvojen 30.6.2017. godine. Provedene aktivnosti "Pokreta otoka" dobile su veliku medijsku vidljivost i rezultirale naknadnim formalnim priključivanjem brojnih organizacija i inicijativa iz cijele zemlje. Zakon o koncesijama može se smatrati početkom privatizacije obale. Obala ili pomorsko dobro je javno dobro u općoj upotrebi i ne može se prisvojiti! Privatizacija plaža samo je vrh ledenog brijega pljačke javnih dobara. Privatizirati se žele izvori vode, javna infrastruktura, javne usluge. Jednom kad se privatiziraju, praksa je pokazala, cijene usluga rastu a njihova se kvaliteta smanjuje. A na nečem što je naše, bogate se pojedinici umjesto da mi kao društvo na njima prosperiramo.

Udruga Zelena Istra stoga vas poziva na večernji događaj na Fratarskom otoku na kojoj bi i građani Pule te brojni jedriličarski, ronilački i drugi klubovi i udruge dali svoju podršku ovoj inicijativi. Otok Veruda ili popularno Fratarski otok u Puli nije slučajan odabir lokacije, to je gotovo jedinstveno mjesto na hrvatskoj obali, tradicionalno ljetovalište Puljana i dobar primjer upravljanja otokom i pomorskim dobrom u korist lokalne zajednice. Taj dobar primjer je razlog što smo javni događaj – podršku Pokretu otoka i apel za ukidanjem štetnog Zakona o koncesijama smjestili upravo na tu lokaciju.

14. srpnja 2017. godine u 19 sati pa sve do 24:00 sata.

Program:

 • 19:00
  • radionice za djecu-izrada transparenata o očuvanju prirodne obale i mora
  • besplatna srdelijada
  • doček jedriličara sa transparentom "Javno je dobro"
  • radionice i demonstracija kolektiva "Bosonogi"
  • DJ M.G.K.
 • 21:00 Ugodni razgovor: Jurica Pavičić, pisac i kolumnist; stižu nam i predstavnici Pokreta otoka i drugi gosti uz voditelja Maria Benčića
 • 22:00 Livio Morisin - live acustic
 • 22.30 - 24:00 DJ M.G.K.

Udruge, klubovi, javne ličnosti koje se žele priključiti inicijativi i dati podršku mogu se javiti na ured@zelena-istra.hr pa ćemo njihova imena objaviti na najavnoj konferenciji za medije!

Povratak na prethodnu stranicu