2. Javni poziv za sufinanciranje projekata zaštite okoliša organizacija civilnog društva

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavilo Javni poziv za sufinanciranje projekata zaštite okoliša organizacija civilnog društva (udruga) u području zaštite okoliša, i to za aktivnosti ponovne uporabe i organiziranje ekoloških akcija za prikupljanje otpada s morskog dna.

Pravo na sredstva Fonda za sufinanciranje projekata po ovom Natječaju mogu ostvariti organizacije civilnoga društva s pravnim statusom udruge, koja je registrirana i djeluje u Republici Hrvatskoj, čiji projekt se u cijelosti provodi u Republici Hrvatskoj, a osigurava zaštitu i promicanje jednakosti te stvara pretpostavke za ostvarenje jednakih mogućnosti, čime se osigurava zaštita od diskriminacije.

Raspoloživa sredstva Fonda po ovom Natječaju iznose 1.400.000,00 kn. Najniži iznos sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektu iznosi 20.000,00 kn, dok najviši iznos po pojedinom projektu iznosi 60.000,00 kn. Korisnici sredstava Fonda dužni su osigurati preostala sredstva do ukupnog iznosa troškova projekta.

Rok za prijavu projekata je do 4. rujna 2018. godine.