2. Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2018. godinu

Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta je objavilo Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini. Cilj Javnog poziva je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja. Putem Javnog poziva podržat će se aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, povećavaju njihovu vidljivost i potiču daljnje umrežavanje.

Visina najniže pojedinačne potpore iznosi od 20.000,00 do 50.000,00 kuna, dok najviši iznos može biti od 100.000,00 do 250.000,00 kuna. Visina potpore ovisi o području prijave projekta:

• Izvedbene umjetnosti
  • Književno-nakladnička i knjižarska djelatnost
  • Vizualne umjetnosti
  • Audiovizualne djelatnosti (obuhvaćaju i djelatnost razvoja i proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja)

Rok za prijavu je do 6. lipnja 2018. godine.