2. Javni poziv „Suradnja u organizaciji Dana otvorenih vrata udruga 2020.“

Javni poziv „Suradnja u organizaciji Dana otvorenih vrata udruga 2020.“

Ured za udruge objavljuje Poziv kojim želi ostvariti partnerstvo s udrugama u 5 hrvatskih zemljopisnih područja (regija) radi organizacije Dana otvorenih vrata udruga, manifestacije koja se tradicionalno organizira s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Kroz aktivnosti ugovorenih korisnika želi se unaprijediti uključenost većeg broja udruga u manifestaciju na lokalnim razinama te potaknuti građane na sudjelovanje u aktivnostima koje udruge za vrijeme manifestacije organiziraju. To je prilika građanima za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.

Dani otvorenih vrata udruga 2020. održavaju se od 20. do 23. svibnja diljem Hrvatske.

Putem ovog Poziva, Ured za udruge odabrat će po jedan projekt za svaku od regija Republike Hrvatske te dodijeliti po 12.000,00 kuna odabranim udrugama za aktivnosti provedbe Dana otvorenih vrata udruga u svakoj od sljedećih regija:

• Središnja Hrvatska (Grad Zagreb i županije Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska)
  • Sjeverozapadna Hrvatska (županije Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska i Međimurska)
  • Istočna Hrvatska (županije Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska i Požeško-slavonska)
  • Sjeverni Jadran i Lika (županije Primorsko-goranska, Istarska i Ličko-senjska)
  • Srednji i Južni Jadran (županije Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska)

Na Javni poziv prijavljuje se do zaključno 18. ožujka 2020. dostavom popunjenih obrazaca i popratne dokumentacije koji su sastavni dio Uputa za prijavitelje, a koje možete pronaći na službenim web stranicama Ureda za udruge putem sljedećeg linka.

Sva pitanja vezana uz poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu: dovu@udruge.vlada.hr, a Ured za udruge će odgovore na pitanja objavljivati u rubrici Dani otvorenih vrata udruga na mrežnim stranicama Ureda svaka 2 dana od zaprimanja prvog pitanja.

Poziv će biti predstavljen u okviru Info dana o natječajima za dodjelu financijskih sredstava projektima i programima organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2020. godini.

Ured za udruge osigurat će promotivne materijale (plakate i putovnice) za sve udruge koje svoje sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga prijave putem aplikacije UdrugeInfo.