2. Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“

Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“

Prijavite se i osvojite sredstva i podršku PR stručnjaka za promociju vaših projekata!

Tema poziva: „Solidarnost u zajednici“
Datum objave: 14. travnja 2017.
Rok za dostavu prijava: 15. svibnja 2017.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, poziva udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2017., a provode aktivnosti kojima se promiče kultura solidarnosti kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnoj zajednici, da se prijave na Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“.

Ovim Javnim pozivom želi se promovirati solidarnost kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnim sredinama koje poboljšavaju kvalitetu života i razinu društvenog kapitala poticanjem aktivnog građanstva, korištenjem potencijala u zajednici te doprinos pozitivnim promjenama usmjerenim na jačanje solidarnosti i zaštitu ljudskih prava.

Aktivnosti kojima će se putem Javnog poziva pružiti komunikacijska podrška moraju se provoditi u razdoblju između 1. rujna do 30. studenog 2017. godine, a udruge koje se prijavljuju na Javni pozivu moraju sudjelovati na Danima otvorenih vrata udruga 2017.
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), u suradnji s Fakultetom političkih znanosti u Zagrebu te agencijama za odnose s javnošću (Dialog komunikacije d.o.o. i Prorsus komunikacije) dodijelit će dvjema udrugama stručnu komunikacijsku podršku savjetnika mentora za odnose s javnošću te studenata odnosa s javnošću u osmišljavanju i provedbi medijskih i komunikacijskih planova za promociju društveno korisnih aktivnosti koje provode udruge. Za svaku udrugu osigurana je stručna podrška i financiranje troškova izrade promotivnih materijala i oglašavanja društveno korisnog programa udruge. U sklopu Javnog poziva financirat će se aktivnosti promocije vidljivosti rada udruge u svrhu jačanja komunikacijskih kapaciteta udruge i promocije društveno korisnih aktivnosti.
Ured za udruge dodijelit će dvije financijske podrške u iznosu od po 25.000,00 kuna.

Kriteriji za dodjelu nagrade:

• doprinos aktivnosti općem dobru
  • promicanje kulture solidarnosti
  • inovativnost planiranih aktivnosti
  • izvedivost i zaokruženost predloženog projekta
  • održivost projekta
  • udruga aktivno promovira svoje redovne aktivnosti u okviru manifestacije Dani otvorenih vrata udruga

Kada i kako se prijaviti?
Na Javni poziv prijavljuje se do zaključno 15. svibnja 2017. dostavom popunjenih obrazaca koji su sastavni dio Uputa za prijavitelje.

Više o prijavama pronađite na službenim stranicama Ureda za udruge.