1. Novosti iz udruga
  2. Interaktivna slikovnica “Razmisli pa klikni ide u vrtić”

Interaktivna slikovnica “Razmisli pa klikni ide u vrtić”

Razmisli pa klikni ide u vrtić nastavak je projekta Udruge Roda Razmisli pa klikni čija je provedba ukazala na potrebu kreiranja sličnog, komplementarnog projekta koji će za ciljanu skupinu imati djecu predškolske dobi i njihove roditelje. Tijekom provođenja prvog projekta, zaposlenici vrtića naglasili su da primjećuju kako se djeca u sve većoj mjeri koriste internetom i općenito digitalnom tehnologijom. Tim povodom, osmišljen je nastavak projekta koji je u početnoj fazi provođenja bio fokusiran na edukaciju odgojitelja i stručnih službi uključenih u vrtić, za provođenje radionica i rad s djecom i roditeljima na temama sigurnog i odgovornog korištenja interneta. Sadržaj radionica osmislili su Suradnici u učenju, partneri Rode u ovom projektu, u suradnji s provoditeljicama projekta iz udruge Roda i Policijske uprave Istarske koja sudjeluje u provedbi projekta. Osim toga, održano je i niz radionica namijenjenih roditeljima, a kreirana je i interaktivna slikovnica u kojoj se obrađuju teme relevantne za predškolsku dob. Slikovnica svojim temama prati teme radionice za djecu predškolske dobi koja se tijekom 2017. godine provodila u vrtićima nekoliko istarskih gradova.

Na web stranici Udruge Roda možete pronaći interaktivnu slikovnicu.

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.