2. Održana implementacijska radionica za provedbu projekta +RESILIENT

Održana implementacijska radionica za provedbu projekta +RESILIENT

U srijedu, 11. srpnja 2018., u prostorima Istarske razvojne agencije u Puli održana je implementacijska radionica „Prihvatljivost troškova i izvještavanje“ za projekte koji se provode na području Istarske i Primorsko goranske županije, a koji su odobreni unutar Programa transnacionalne suradnje Mediteran 2014. – 2020.

Radionicu je organizirala Agencija za regionalni razvoj RH a namijenjena je projektnim partnerima iz Hrvatske. Na radionici su sudjelovale i predstavnice Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva te Upravnog odjela za međunarodnu suradnju Istarske županije, u sklopu projekta „+REsilient: Otvoreni Resursi Mediterana za društvene inovacije i društveno odgovorno poduzetništvo“. Projekt „+REsilient“  se počeo provoditi od veljače 2018. a trajati će do siječnja 2022 dok će prve konkretne aktivnosti u našoj županiji započeti na jesen.

Djelatnici  Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske predstavili su pravila Programa, pravila i prihvatljivost troškova te kako prepoznati i spriječiti nepravilnosti i prijevare. Nakon teorijskog djela uslijedile su praktične vježbe kako bi primijenili naučena pravila, sudionici su tako imali priliku vježbati na konkretnim primjerima izvještavanja.

Projekt „+Resilient“ vrijedan je 3.278.529,80 € a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA sredstava unutar Programa Interreg Mediteran.