1. Novosti iz udruga
  2. Humanitarna akcija „KalenDAR LJUBAVI“

Humanitarna akcija „KalenDAR LJUBAVI“

Udruga Hoću-mogu Pazin poziva sve zainteresirane da postanu partneri projekta „Samostalnost je naša budućnost“ kroz KalenDAR LJUBAVI te da podrže ideju da svatko ima pravo na dostojanstven i samostalan život. Cilj ove humanitarne akcije je prikupljanje financijskih sredstva za pokrivanje troškova provođenja projekta, a koji uključuju dvije stručne osobe, putne troškove, trošak najma stana za rad s korisnicima, trošak namirnica i sl. za razdoblje od jedne godine.

Naime, Udruga Hoću-mogu Pazin već četvrtu godinu provodi projekt “Samostalnost je naša budućnost”, čiji je osnovni cilj što je moguće više osposobiti djecu, sada već mladiće i djevojke, za što samostalniji život. Udruga projekt provodi po uzoru na izvorni projekt “Autonomia” kojeg je osmislila i provodi Udruga Down DADI iz Padove iz Italije i koji je jedinstven. Kroz projekt se nastoji organizirati što normalniji svakodnevni život manjoj skupini djece, odnosno mladih, kroz rad u grupama od po pet osoba. Na svaku skupinu od pet osoba idu po dvije stručne osobe, edukacijski rehabilitator i psiholog ili socijalni radnik. Ono što je normalno ljudima u svakodnevnom životu, ovoj djeci se kroz strpljive, pedagoške i dugotrajne edukacijske metode nastoji približiti ne bi li i njima npr. pripremanje jednostavnih obroka, osobna higijena, pospremanje mjesta boravka te čak i odlazak u kino, bile aktivnosti koje mogu biti dio njihovog samostalnog života. Nakon prve faze – učenja za samostalnu skrb o sebi, djeca tj. mladi se spremaju za ulazak u drugu fazu projekta – suživot i život u manjim zajednicama unutar jednog stambenog objekta.

Projektom izrade kalendara za 2020. godinu naziva „KalenDAR LJUBAVI“ žele poslati snažnu poruku javnosti da svi imaju pravo na dostojanstven i samostalan život. Na kalendaru su prikazana djeca s teškoćama u razvoju zajedno s glazbenim i dramskim umjetnicima iz Istre u svakodnevnim aktivnostima.

Humanitarna akcija KalenDAR LJUBAVI otvorena je od 15.10.2019. do 12.01.2020., pod evidencijskom oznakom IŽ-HA/USI-19-33.

Sredstva u okviru ove humanitarne akcije prikupljati će se na broj računa HR9623400091511034916 otvorenog kod Privredne banke Zagreb d.d. Za svaku donaciju u vrijednosti od 100,00 kuna Udruga će Vam dostaviti jedan kalendar.

Povratak na prethodnu stranicu