2. Hrvatska volontira 2018.

Hrvatska volontira 2018.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) od 2011. godine organizira manifestaciju pod nazivom Hrvatska volontira koja  se održava na nacionalnoj razini svake godine krajem svibnja u trajanju od 6 dana.  U manifestaciju se uključuje velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje. Manifestacija Hrvatska volontira održava se osmu godinu zaredom, ovaj put od 21. do 26. svibnja 2018. Njezina je svrha "ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni".

Ovogodišnjom manifestacijom pozivaju se i potiču svi organizatore volontiranja, da se uključe i organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit zajednici te da uključive što veći broja volontera i zaposlenika tvrtki.

Kako biste se uključili u manifestaciju sa svojim aktivnostima, potrebno je prijaviti iste do 14. svibnja u online aplikaciju Hrvatska volontira koje će na taj način biti objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini.

Za sve dodatne informacije, javite se vašem najbližem volonterskom centru ili Hrvatskom centru za razvoj volonterstva

Volonterski centar Istra poziva sve zainteresirane da za potrebnu pomoć i podršku, (posebno) u promociji, kontaktiraju Centar. Volonterska mjesta možete otvarati i u njihovoj online bazi, gdje možete tražiti i volontere. Isto tako, ovisno o broju prijavljenih organizatora iz Istarske županije, VCI dobit će i promotivne materijale vezane uz manifestaciju, koje će potom distribuirati organizacijama koje su prijavile svoje aktivnosti.