2. Hrvatska volontira 2016: Uredili smo prostor pulske Škole za odgoj i obrazovanje

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira, Zaklada je u petak, 20. svibnja 2016. god. uspješno provela volontersku akciju uređenja okoliša Škole za odgoj i obrazovanje Pula. Skupina od dvadesetak volontera koju su činili djelatnici tvrtke Uniline d.o.o., djelatnici i učenici Škole te djelatnici Zaklade uredilia je dvorišni prostor škole farbanjem 60 metara ograde, okopavanjem zemlje, čišćenjem korova, grabljanjem trulog lišća i uklanjanjem starih panjeva iz zemlje. Stručnu pomoć, kao i materijal potreban za provedbu akcije, osiguralo je javno poduzeće Pula Herculanea d.o.o. Nakon tri sata rada, dvorište škole zasjalo je novim sjajem i postalo ugodnijim prostorom za učenike, ali i njihove roditelje, profesore, i ostalo osoblje.

Ova akcija lijep je primjer kako se kroz zajedništvo i suradnju različitih sektora (na čemu je i naglasak ovogodišnje manifestacije), uz malo dobre volje i truda, može puno toga napraviti. Veliko hvala svima koji su se priključili akciji ili ju na neki drugi način podržali - nadamo se da će ih biti još mnogo!